Videon suunnittelu

05.02.2024
Videon suunnittelu
Videon suunnittelu

Videon tuottaminen on mielenkiintoinen projekti, mutta ennen kuin ryhdytään toteutukseen on tärkeää tehdä huolellinen suunnittelu. Tämä varmistaa, että lopputuloksessa välittyy selkeä viesti ja tavoitellaan haluttua vaikutusta. Tässä on viisi askelta, joilla pääsee alkuun

1. Kohdeyleisö:

  • Määritä tarkasti, mikä on videon kohdeyleisö. Koita selvittää heidän kiinnostuksensa kohteent, ongelmansa ja odotuksensa. Näin voidaan luoda sisältöä, joka resonoi heidän kanssaan.

2. Viestin Tavoite:

  • Selvitä, mikä on videon pääviesti ja millaista vaikutusta haluat saavuttaa. Onko tarkoituksena informoida, viihdyttää vai kenties kutsua toimintaan?

3. Resurssit ja Budjetti:

  • Tee selväksi, millaiset resurssit ja budjetti ovat käytettävissäsi. 

4. Tarina tai Rakenne:

  • Päätä, haluatko kertoa tarinan vai noudattaa tiettyä rakennetta. Tarina voi tehdä videosta mukaansatempaavan, kun taas tiukka rakenne auttaa pitämään asiat järjestyksessä.

5. Visuaalinen Suunnittelu:

  • Harkitse jo etukäteen, millaiset visuaaliset elementit tukevat videota parhaiten. Mieti kuvauspaikkaa, kuvakulmia ja mahdollisia grafiikoita tai animaatioita. Tässä yhtenä apuna toimii yrityksen graafiset ohjeet.

Näiden askelmien avulla voidaan valmistautua ja varmistaa, että videotuotanto etenee sujuvasti kohti haluttua lopputulosta.